Güncel Çalışma Saatleri Ekim 2026
Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. 09.30'da ziyarete açılır. son ziyaretçi Girişi 16.00 Son Ziyaretçi Çıkışı 17.30'dur.
Otçul (Herbivor)
Doğumdaki Yavru Sayısı : 1 yavru
Gebelik Süresi : 190-210 gün
Üreme Periyodu : Yıl boyu
Ağırlık : 200-280 kg
Koruma Statüsü : EN (Endangered) ‘Nesli Tehlike Altında’ kategorisinde yer alırlar
Omuz Yüksekliği : 75-100 cm
Uzunluk : 150-175 cm
Tür Adı : Choeropsis liberiensis
Cins Adı : Choeropsis
Familya Adı : Su aygırıgiller (Hippopotamidae)
Takım Adı: Çift Toynaklılar (Artiodactyla)
Sınıf Adı : Memeliler (Mammalia )
Yaşam Süresi : 30-40 yıl
Yapraklar, orman altı bitkileri, meyveler, eğrelti otları. Gece beslenir.
Yalnız (soliter) türdür. Bölgecidir (territorial). Erkekler üreme döneminde agresif ve kavgacı olur. Büyük su aygırlarının aksine gruplar oluşturmazlar.
Sıcaktan etkilenmeyi minimuma indirmek için gece aktif olurlar, suya girerek serinlerler. Gündüz çok fazla ortada görünmezler. Büyük su aygırlarının aksine karada daha fazla zaman geçirirler. Ayak yapıları yumuşak orman zemininde yürümeye adapte olmuştur. Habitat kaybı, kaçak avcılık türün üzerindeki başlıca tehditlerdir.